您现在的位置:首页 > >

2018年吉林省长春市东北师大附中高考英语二模试卷


2018 年吉林省长春市东北师大附中高考英语二模试卷
第二部分 阅读理解(共两节)第一节(满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、 B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑

1. South Ayrshire Council holiday clubs have a jam﹣packed, exciting and fun﹣filled program of activities and outings for your child to participate in.
The holiday clubs operate at the following locations : Mossblown Care Club, Mauchline Road, Mossblown. Tel: 079﹣7112﹣0465 Dundonald Care Club, Castle Drive, Dundonald. Tel: 077﹣7294﹣225 The holiday clubs are operated by qualified staff and registered with the Scottish Care Inspectorate. Information Open: Monday to Friday 8: 00am﹣6﹣00pm, from Monday 14 to Monday 21 October (inclusive) Costs: ? 18 per day (8: 00am﹣6: 00pm) ? 10 per half day (8: 00am ﹣1: 00pm or 1: 00pm﹣6: 00pm) ? 80 full week Please note that bookings MUST be made 2weeks in advance and paid ifl FULL. Information is available in your local Care Club by email from ChildcareServices@ south﹣ ayrshire. gov, uk or alternatively by contacting the Childcare Services Team. Call 012﹣ 9261 ﹣2029, if you wish a booking form to be mailed to you. Holiday Childcare Program

Date
Monday 14 October Tuesday 15 October Wednesday 16 October Thursday 17 October Friday 18 October

Type of booking Full day
Full day
Half day or Full day Full day
Half day or Full day

Activity am Eglington Park, Irvine West FM Studio Tour Athletics and Badminton Rouken Glen Country Park Halloween Crafts

Monday 21 October

Full day

Spooky storytelling, Halloween decorations then Halloween party including cooking for apples

Activity pm
Dundonald Castle
Cold baking﹣ some sweet treats

Dundonald Care Club (available at Dundonald only) Please check the program on whether a full or half day booking is available. Weather not permitting. a suitable alternative activity may be provided.

(1)If you go to the Dundonald Care Club on Monday and Friday, you at least

pay.________

A.? 36B.

C.? 98D.

试卷第 1 页,总 15 页

(2) What will visitors do at 8:00am﹣1:00pm, 16 October?________ A.Make Halloween crafts. B.Do some sports activities. C.Prepare some sweet treats. D.Have a West FM Studio Tour.
(3)What information can we learn from the passage?________ A.There are no activities at weekends. B.Outings are the center of the program. C.The activity will be cancelledinbad weather. D.The booking is available from 14to21October. 【答案】 B B A 【考点】 完形综合 阅读理解综合 【解析】 本文主要介绍了假日俱乐部的经营地点,收费情况以及从周一到周五的活动安排. 【解答】 (1) B.细节理解题.Monday to Friday 8:00am﹣6﹣00pm, Costs: ? 18 per day (8: 00am﹣6:00pm)星期一和星期五全天需要 ?18?; 根据句子:10 per half day (8: 00am ﹣1:00pm or 1:00pm﹣6:00pm)半天需要 ?10.可以计算出如果你在星期一 和星期五去唐纳德护理俱乐部,你至少要付费 28?,所以答案选 B. (2) B.细节理解题.根据方框中 Wednesday 16 October 的内容可知 10 月 16 日半天 或全天竞技和羽毛球,所以答案选 B. (3) A.细节理解题.根据表格中的时间安排,从星期一到星期五都有安排,没有周 六周日的安排,可以推断周末没有活动,所以答案选 A.
2. The morning she left for Camp Kanawa, Maria awoke with an ache in her stomach. She had gone on plenty of parties. She’d even spent a whole weekend at Aunt Jolie and Uncle Ed’s. So what happened to her?
No breakfast today, she thought, imagining the ache turning into throwing up and a horrible road trip after a full meal. As usual, Maria felt hungry as soon as the room smelled of French toast. On the other hand, maybe a good breakfast was exactly what she needed.
"There’ s my big camper!’‘ said her mom. Then, she walked to the stove, placed two pieces of French toast on a plate and powdered sugar snowing down. "Just like you like it. ’’ At the meanwhile, Maria was already in position, armed with knife, fork, napkin and full glass of milk.
“Get started while it’s hot. Your father’s coming down in a minute. I told him to shave. Don’t want the bear﹣I mean, the bushy black beard.”
“Okay, okay, ” Maria’s dad said with a smile. “Clean as a whistle. Just like you ordered. ”
" Really? " Maria’s mom shrugged (耸肩). " I think it ’ s fashionable, " Maria said, dipping a bite in some syrup (糖楽). “Well, your old man is fashionable, ”her dad said, moving his head the way he did when
试卷第 2 页,总 15 页

he wanted to look like a cool surfer man but looked more like an Egyptian robot. " In fact, I was the most popular kid at my camp."
“For the record, it was a science camp, ’ Maria’s mother reminded her, looking her straight in the eyes. ”In all seriousness, Maria, popularity is not important and finding the people who like you for you﹣that ’ s what matters."
“Your mom speaks the truth, Sugar, ” said Maria’s dad, wiping his thick beard with a napkin. “Just be yourself. You’ll definitely enjoy it.”

(1)What probably led to Maria’s hesitation to eat breakfast?________ A.The lack of adequate nutrition. B.The concern about feeling sick. C.The inviting smell of Frenchtoast. D.The worry about getting overweight.

(2)What is Maria’s attitude towards her father’s beard?________

A.Favorable.

B.Disapproving.

C.Concerned.

D.Uncaring.

(3)Why did Maria’s mother remind her that her father went to a science camp? ________ A.To advise Maria not to focus on popularity. B.To share her similar experience with Maria. C.To emphasize the importance of science to Maria. D.To persuade Maria not to discuss subjects except science.

(4)What is the best title for the text?________ A.Father’s beard. B.A wonderful breakfast. C.Family talk about a camp. D.Maria’s dream to be a big camper. 【答案】
B A A C 【考点】 阅读理解综合 【解析】 作者通过这篇文章向我们介绍了玛利亚一家吃饭时谈论她父亲参加过一个夏令营的故 事,以此告诉她人气并不重要,找到那些喜欢你的人,这才是最重要的. 【解答】 (1)B.细节理解题,根据第二段 No breakfast today, she thought, imagining the ache turning into throwing up and a horrible road trip after a full meal.可知玛利亚对生病 的担心是她不吃早饭的原因,故选 B. (2)A.细节理解题,根据" I think it ’ s fashionable," Maria said 可知玛利亚认为她父 亲的胡子很时尚,故选 A. (3)A.细节理解题,根据倒数第二段“In all seriousness, Maria, popularity is not important and finding the people who like you for you﹣that ’ s what matters.”可知玛丽

试卷第 3 页,总 15 页

亚的母亲提醒她,她的父亲去了一个科学夏令营是建议玛丽亚不要把注意力放在受欢 迎程度上,故选 A. (4)C.主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章向我们介绍了玛利亚一家吃饭 时谈论她父亲参加过一个夏令营的故事,以此告诉她人气并不重要,找到那些喜欢你 的人,这才是最重要的,故选 C.
3. Spending money on time﹣saving services reduces stress and boosts(增进) happiness, according to a new research, but shockingly, few of us do it.
Whillans, a professor at HBS said, " Buying time helps to protect us from the stress in our lives caused by time pressure, and the feeling that we don’ t have enough minutes in the day to complete our tasks.’’
The effect was clearest in the Canadian experiment, in which 60 working adults were given﹩40 to spend in two different ways. One weekend, they were told to spend the money on a material purchase﹣a gift for themselves. The next weekend, they were instructed to spend the﹩40 on anything that saved them time, from paying the neighbor ’ s kid to run errands (跑腿)to taking an Uber instead of a bus.
"On the day they made the time﹣saving purchase, they felt happier, in a better mood, and lower feelings of time stress than on the day they bought a material purchase, ’’ said Whillans.
The biggest surprise to the researchers was how few people would spend money on time ﹣saving services. When they asked 98 working adults how they would spend a “windfall” of﹩40, only two percent named a purchase that would save them time.
" One reason, ’‘ said Whillans, “is that we’re very bad at remembering how much we hate doing certain tasks once the suffering has passed. That makes us less likely to take active steps to avoid ________ in the future. ” But another possible cause is good old﹣fashioned guilt. “If you feel guilty about getting someone to clean your house for you, then you might get less happiness from outsourcing that task, ” said Whillans, "or you might just be less likely to spend your money in that way. ’’
(1) In the Canadian experiment, the participants________. A.were divided into two groups. B.were given﹩40 every two weeks. C.were asked to give money to a neighbor’s kid. D.were asked to spend the money in different ways.
(2) According to the author, what can make people less time﹣stressed?________ A.Paying much for a concert ticket. B.Taking a regular bus to get to work. C.Employing someone to clean the garden. D.Buying themselves an expensive present.
(3) When it comes to spending money on “buying time”,________. A.no people would like to do it. B.a small percentage of people choose to do it. C.more people will do it if extra money is given. D.most people like the idea but don’t practice it in life.
(4) What do the underlined words “that overburdened feeling”in Paragraph 6 refer to?
试卷第 4 页,总 15 页

________ A.The good old﹣fashioned guilt. B.The feeling of spending’money on goods. C.The stress of having someone clean your house. D.The discomfort when completing tasks we hate doing. 【答案】 D C B D 【考点】 阅读理解综合 【解析】 本文是一篇社会文化类阅读,属于说明文,主要讲述了根据一项新的研究,花费时间 节省的服务可以减少压力和增加快乐,但令人震惊的是,我们中很少有人这么做. 【解答】 (1)D.细节理解题.根据 The effect was clearest in the Canadian experiment, in which 60 working adults were given﹩40 to spend in two different ways. 可知,在加拿大 的实验中,参与者被要求以不同的方式花钱.故选 D. (2)C.推理判断题.根据 On the day they made the time﹣saving purchase, they felt happier, in a better mood, and lower feelings of time stress than on the day they bought a material purchase 可以推测出,雇用人员清理花园可以让人们减少时间压力. (3)B.细节理解题.根据上下文内容 When they asked 98 working adults how they would spend a “windfall” of﹩40,only two percent named a purchase that would save them time.可知,当谈到花钱购买时间时,一小部分人选择这样做.故选 B. (4)D.词义猜测题.根据上下文内容可知,"is that we’re very bad at remembering how much we hate doing certain tasks once the suffering has passed. That makes us less likely to take active steps to avoid that overburdened feeling in the future 中 that overburdened feeling 指的是完成我们讨厌做的任务时感到不适.故选 D.
4. We Brits love the idea of a real Christmas tree﹣but not so many of us like the realities of dragging a 7ft Norway Spruce through the house and leaving needles all over the place.
If you count yourself among the ________ group, then it may be time to go fake(假 的).After all, buying an artificial Christmas tree needn, mean accepting defeat. There’s a huge range of options and sizes, including pre﹣lit trees, which will save you the frustration of trying to string your own lights.
Another big bonus of choosing an artificial Christmas tree is cost : artificial trees can last for decades, so they work out cheaper than paying for a real tree every year. Like now retailers (零售商)are offering great deals at the moment: at Tesco, there’s 25 percent off artificial Christmas trees. Meanwhile, you can take advantage of the current 3 for 2 offer at Argos to fill your house with not one, not two, but three. You may perhaps partner up with friends who are also looking to invest.
Of course, keep your tree for years and years and it will start to pay you back in terms of carbon footprint; however, a “real” one will always have to be transported, used and dealt with every year.
Are there any downsides? Yes. You might think you, re saving the planet, but a fake tree is actually not an environmentally friendly option. Most are made in factories in Asia, resulting in some serious air miles to reach the UK. They’ re made from metal and
试卷第 5 页,总 15 页

plastic, and many end their lives in landfill. Another problem with a fake tree is that they don’t look very natural﹣and of course you
won ’ t get that lovely pine smell either. You’ll also need to find space for storage.

(1)What does the underlined word “reluctant” in paragraph 2 probably mean?________

A.Passive.

B.Related.

C.Unwilling.

D.Supportive.

(2)Which is the benefit of buying an artificial Christmas tree?________ A.Abundant choices. B.The lovely pine smell. C.Cheaper than a real one. D.Free for transportation.

(3)What can we learn from the passage?________ A.Fake Christmas trees are environmentally friendly. B.British people like to drag a real Christmas tree home. C.People need to find space to store a fake Christmas tree. D.People may get 3 more if they buy two fake Christmas trees.

(4)What is the passage mainly about?________ A.Different reasons for choosing fake Christmas trees. B.Valuable suggestions on choosing fake Christmas trees. C.Efficient ways of saving money on choosing Christmas trees. D.Advantages and disadvantages of choosing fake Christmas trees. 【答案】
C A C D 【考点】 阅读理解综合 完形综合 【解析】 本文是一篇人生感悟类阅读,文章主要介绍了英国人喜欢真正的圣诞树的想法,但没 有多少人喜欢拖着 7 英尺高的挪威云杉穿过房子,把针扔得满地都是.所以大家都买 一棵人造圣诞树.文章简单介绍了选择人造圣诞树的优点和缺点. 【解答】 (1)C.细节理解题.根据第一段的 but not so many of us like the realities of dragging a 7ft Norway Spruce through the house and leaving needles all over the place,以及本句“If you count yourself among the reluctant group,then it may be time to go fake”可知 “reluctant”意为“不愿意”.故选 C. (2)A.细节理解题.根据“There’s a huge range of options and sizes, including pre﹣lit trees, which will save you the frustration of trying to string your own lights.”可知买一棵 人造圣诞树的好处是有丰富的选择.故选 A. (3)C.推理判断题.根据“Another problem with a fake tree is that they don’t look very natural﹣and of course you won ’ t get that lovely pine smell either. You’ll also need to find space for storage.”可知人们需要找到空间来储存一棵假冒的圣诞树.故选 C.

试卷第 6 页,总 15 页

(4)D.推理判断题.根据“Another big bonus of choosing an artificial Christmas tree is cost : artificial trees can last for decades, so they work out cheaper than paying for a real tree every year”可知选择假圣诞树的优点和缺点.故选 D.
第二节(满分 10 分)^根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选
项.选项中有两项为多余选项.
5. Most people have practiced some form of hobby at a point in their lives, whether it is some form of sports, playing a musical instrument, creating art, cooking or something else. There are many different reasons and skills for taking up a hobby. Realize you have more time than you think. This is probably the one thing that keeps most people back from practicing a hobby. (1) _______But we waste so much time on social media, television commercials and worrying about life which we could have used to practice a hobby. Schedule some time for a hobby into your day. Plan ahead and just do it. Involve other people. Why? Well, have you ever noticed that you stick to something longer when you feel that you cannot let another person down? So, get﹣someone to jog with you, or make music with you, or share recipes with you. Plus, you will inspire them to keep on practicing their hobby. (2)_______Put your money where your mouth is. (3)_______So give out a bit of your budget to your hobby of choice so that you cannot blame a lack of “materials” for not doing anything. (4)_______ For me, this has been the most important step in going out and doing a hobby. If you jog, decide which races you want to do this year. If you practice music, organize a concert. Find the pleasure in what you do. As with most things, starting of getting something ready to start can be difficult. But don’t give up. (5)_______ A.It is a total win﹣win. B.Work towards something. C.Think of a hobby that might interest you. D.Others’ help will definitely do you good. E.You think that you don’t have enough time to even start. F.The fact is that people spend money where their heart is. G.Once you have started you’ll find the beauty and relaxation in it. 【答案】 E,A,F,B,G 【考点】 七选五阅读 【解析】 本文是一篇选句填空,文章主要介绍了大多数人在生活中都有某种形式的爱好,无论 是某种形式的运动,演奏乐器,创造艺术,烹饪或其他.培养业余爱好有许多不同的 原因和技巧. 【解答】 36﹣40 EAFBG (1)E.细节理解题.根据“This is probably the one thing that keeps most people back from practicing a hobby 这可能是让大多数人不从事业余爱好的原因之一”可知此处应填 “你认为你没有足够的时间开始”.故选 E.
试卷第 7 页,总 15 页

(2)A.细节理解题.根据“Put your money where your mouth is.把钱放在你的嘴边.” 可知此处应填“这是一个双赢的局面”.故选 A. (3)F.推理判断题.根据“So give out a bit of your budget to your hobby of choice so that you cannot blame a lack of ”materials" for not doing anything.所以,拿出一点你的 预算来选择你的爱好,这样你就不会因为没有做任何事情而责怪“材料”的缺乏“可知此 处应填”事实上,人们花钱的地方是他们的心".故选 F. (4)B.推理判断题.根据“For me, this has been the most important step in going out and doing a hobby 所以,拿出一点你的预算来选择你的爱好,这样你就不会因为没有 做任何事情而责怪”材料“的缺乏”可知此处应填“朝着某些东西努力”.故选 B. (5)G.推理判断题.根据“As with most things, starting of getting something ready to start can be difficult. But don’t give up 就像大多数事情一样,开始做一些准备开始的事 情是很困难的.但是不要放弃”可知此处应填“一旦你开始,你就会发现它的美丽和放 松”.故选 G.
第三部分 英语知识运用(共两节)第一节(每题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,
从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选 项,
并在答题卡上将该项涂黑.

6. For years, our family Christmas feast has consisted of a standing ribroast. But it wasn’t always that way. Before that we (1)_______a big roast turkey. The (2) _______changed one Christmas when the bird was placed in salted water in the sink to soak (浸洗).
The bird was a beauty, almost thirty pounds. It would be a true (3)_______for all. However, due to its (4)_______size, it was difficult to soak the whole bird. The salted water only came (5)_______up its body.
Suddenly, my three girls came running out (6)_______that the bird’ s ghost was there and it was going to get them! Their (7)_______and I ran into the kitchen to see the “dead bird” jumping all over the place and splashing water everywhere.
My husband approached the bouncing bird with (8)_______and made a grab for it. It (9)_______from his hands and fell onto the floor where it continued to bounce.
The girls continued to scream while our two dogs started (10)_______and jumping at the bird. I managed to push them out while their father continued to try to (11) _______the giant bird. (12)_______, it was caught in a comer. It continued to bounce, breast side down, (13)_______something started poking through the(14) _______of it. A set of whiskers (胡须)and a paw (15)_______Our little cat Johnny had actually climbed into the open cavity (胸腔)of the bird and was happily (16) _______his way out.
Of course, we could have removed the cat, washed the bird out and (17)_______the dinner plans but somehow, none of us wanted to eat (18)_______after that. We (19) _______it with a large standing rib roast. Thus (20)_______the new family tradition.

(1) A.afforded

B.required

C.washed

D.served

(2) A.form

B.tradition

试卷第 8 页,总 15 页

C.structure
(3) A.gift
(4) A.tiny
(5) A.halfway
(6) A.whispering C.informing
(7) A.father
(8) A.force
(9) A.flew
(10) A.listening
(11) A.cook
(12) A.Usually C.Finally
(13) A.until
(14) A.head
(15) A.flashed
(16) A.laughing
(17) A.ruined
(18) A.turkey

D.regulation

B.burden

C.feast

D.sorrow

B.huge

C.proper

D.normal

B.well

C.inside

D.simply

B.joking D.yelling

B.dog

C.brother

D.cat

B.caution

C.concern

D.shock

B.slipped

C.landed

D.struggled

B.working

C.bouncing

D.barking

B.remove

C.control

D.kill

B.Gradually D.Immediately

B.in case

C.if

D.so that

B.neck

C.back

D.breast

B.appeared

C.shook

D.scratched

B.sniffing

C.chewing

D.feeling

B.accepted

C.rejected

D.saved

B.food

C.supper

试卷第 9 页,总 15 页

D.salt

(19) A.filled C.started

B.connected D.replaced

(20) A.expanded 【答案】

B.began

C.existed

D.changed

D

B

C

B

A

D

A

B

B

D

C

C

A

C

B

C

D

A

D

B

【考点】

完形综合

【解析】

本文讲述了作者一家在准备圣诞节大餐时目睹被清洗的火鸡突然大跳起来,这引起一

阵骚乱,虽然火鸡最后被猫咪逮到,但是作者一家决定改变圣诞节传统不再圣诞节吃

火鸡.

【解答】

(1) 考查动词辨析.. A. afforded 支付; B. required 需要; C. washed 清洗;

D. served 提供.根据 For years, our family Christmas feast has consisted of a standing

rib roast. But it wasn ’ t always that way. 得知以前圣诞大餐我们提供烤火鸡.故选 D.

(2) 考查名词辨析.A. form 形式; B. tradition 传统; C. structure 结构;

D. regulation 规章.根据 For years, our family Christmas feast has consisted of a

standing rib roast. But it wasn ’ t always that way. 得知以前圣诞大餐我们提供烤火

鸡.故选 D.故选 B.

(3) 考查名词辨析.A. gift 礼物; B. burden 负担; C. feast 盛宴; D. sorrow 悲

伤.根据 For years, our family Christmas feast has consisted of a standing rib roast. But

it wasn ’ t always that way. 得知烤火鸡是一道圣诞大餐.故选 C.

(4) 考查形容词辨析.A. tiny 微小的; B. huge 巨大的; C. proper 合适的;

D. normal 正常的.根据 The bird was a beauty, almost thirty pounds.得知火鸡的个

头很大.故选 B.

试卷第 10 页,总 15 页

(5) 考查副词辨析.A. halfway 一半; B. well 很好; C. inside 里面; D. simply 简单.根据 it was difficult to soak the whole bird.得知火鸡个头很大,只能浸泡一 半.故选 A. (6) 考查动词辨析.A. whispering 低语; B. joking 开玩笑; C. informing 通知; D. yelling 喊叫.根据三个女儿说 the bird’ s ghost was there and it was going to get them! 以及下文的 The girls continued to scream while our two dogs started ___50___and jumping at the bird.得知她们当时看到火鸡到处跑吓坏了大喊到.故选 D. (7) 考查名词辨析.A. father 父亲; B. dog 狗; C. brother 兄弟; D. cat 猫.根据 My husband approached the bouncing bird 得知当时她们的父亲和我冲进厨 房.故选 A. (8) 考查名词辨析.A. force 武力; B. caution 谨慎; C. concern 担忧; D. shock 惊讶.根据 My husband approached the bouncing bird 得知丈夫应该是小心地 接近这只到处蹦的火鸡.故选 B. (9) 考查动词辨析.A. flew 飞起; B. slipped 滑下去; C. landed 着陆; D. struggled 挣扎.根据 and fell onto the floor where it continued to bounce.得知火鸡 从丈夫的手中滑落.故选 B. (10) 考查动词辨析.A. listening 倾听; B. working 工作; C. bouncing 弹起; D. barking 汪汪叫.根据 The girls continued to scream while our two dogs started ___50___and jumping at the bird.得知 两只狗也在冲着火鸡汪汪直叫.故选 D. (11) 考查动词辨析. A. cook 煮饭; B. remove 移除; C. control 控制; D. kill 杀死.根据 it was caught in a corner.得知最后孩子的父亲总算 5 控制住了这只大 鸟.故选 C. (12) 考查副词辨析.A. Usually 通常; B. Gradually 逐渐; C. Finally 最后; D. Immediately 马上.根据 it was caught in a corner.得知最后总算抓到了火鸡.故选 C. (13) 考查连词辨析.A. until 直到; B. in case 以防万一; C. if 如果; D. so that 为了.根据 Our little cat Johnny had actually climbed into the open cavity (胸腔)of the bird 得知后面说到小猫抓住了这只火鸡,它一直蹦直到被东西从后面束住.故选 A. (14) 考查名词辨析.A. head 头部; B. neck 脖子; C. back 后背; D. breast 胸 部.根据 A set of whiskers (胡须)and a paw 得知小猫从后面抓住了这只火鸡.故选 C. (15) 考查动词辨析.A. flashed 闪过; B. appeared 出现; C. shook 摇头; D. scratched 抓挠.根据 something started poking (束 lj) through the ___54___of it.得知接着露出了小猫的胡须和爪子.故选 B. (16) 考查动词辨析.A. laughing 大笑; B. sniffing 嗅、闻; C. chewing 咀嚼; D. feeling 感受.根据 Our little cat Johnny had actually climbed into the open cavity (胸 腔)of the bird 得知小猫钻进这只火鸡的肚子,它很开心吃着火鸡.故选 C. (17) 考查动词辨析.A. ruined 摧毁; B. accepted 接受; C. rejected 回绝; D. saved 挽救.根据 but somehow, none of us wanted to eat 得知我们本来可以赶走 小猫,洗洗火鸡然后挽救晚餐计划.故选 D. (18) 考查名词辨析.A. turkey 火鸡; B. food 食物; C. supper 晚饭; D. salt 盐.上文讲到了火鸡被杀后还到处乱蹦,这给一家子带来了骚乱.故选 A. (19) 考查动词辨析.A. filled 填满; B. connected 联系; C. started 开始; D. replaced 替换.根据 but somehow, none of us wanted to eat 得知我们没有吃火鸡 用大块烤排替换.故选 D. (20) 考查动词辨析.A. expanded 扩展; B. began 开始; C. existed 存在; D. changed 改变.根据 We ___59___it with a large standing rib roast.得知这样新的家 庭传统开始了.故选 B.
试卷第 11 页,总 15 页

第二节(每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1 个
单词)或括号内单词的正确形式.
7. People today take lots of photos. Some photographs are really memorable. They either capture important events, such as birthday parties or weddings, (1) ________show beautiful places. Years later, people may look at these special photos to remember(2)________past. However, how did people record important moments without cameras long ago? Some people told(3)________ ( story) about old times, and others wrote down(4) ________they remembered. There were also a lot of people(5)________ (make) special drawings to help them recall important moments. Among those people were Native Americans of the Lakota tribe. Every year, Lakota leaders decided which event was most important. A Lakota(6) ________ (art) was then asked to draw a special picture of that event. Because each year ’ s picture was decided on during the winter, the drawings became(7)________ ( know) as winter counts. For a long time, winter counts were drawn on animal skins. Later, the drawings(8) ________ (do) on paper. The pictures told the history of the tribe. Each year, the newest winter count was added(9)________the Lakota collection of pictures from(10) ________ (early) times. That helped people keep track of the years. Today,winter counts are important records of the Lakota ’ s past. 【答案】 or,the,stories,what,making,artist,known,were done,to,earlier 【考点】 说明文语法填空 【解析】 本文主要介绍美国拉科塔部落图画来记录他们的历史.每年,部落首领决定哪件事是 最重要的,然后一个拉科塔部落的艺术家被要求画一幅特别的画来记录这件事.很长 时间里,这些画是画在动物皮上的,后来画在纸上.这些画讲述了这个部落的历史. 【解答】 1. or.考查连词.either …or 意为“要么 …要么 …”,是固定搭配.. 2. the.考查冠词.“the+形容词”结构表示一类人或物. 3. stories.考查名词复数.story 是可数名词,根据上下文语境要用复数形式. 4. what.考查连词.remember 是及物动词,用 what 作其宾语,同时引导宾语从句. 5. making.people 与 make 之间是主谓关系,用现在分词短语 making special drawings 作后置定语. 6. artist.考查名词.不定冠词 a 后接单数可数名词. 7. known.考查固定搭配.become known as 意为“作为……出名”. 8. were done.考查动词时态和语态.drawings 和 do 之间是动宾关系,且表示的是过 去的事情,要用一般过去时的被动语态. 9. to.考查介词.add to 意为“增加”,此处是其被动语态. 10. earlier.考查形容词比较级.newest winter count 与之前的相比,用形容词比较级.
第四部分 写作(共两节)第一节 短文改错(满分 10 分)
8. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文
试卷第 12 页,总 15 页

中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改. 增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词. 删除:把多余的词用斜线(\)划掉. 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词. 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分. My dream was to become a school teacher in the future. In fact, I have had the dream since my childhood. In my opinion, with teachers, no society could make progresses. There is no doubt whether teachers play an important role in children’ s growth. Not only teachers pass on knowledge to children, but we also teach children how to behave themselves. Comparing with other jobs, teaching is hard and the pay is lower. And to me, what a great fun it is to be with children! They make me feel young forever so I’ 11study hard and try my best to realize my dream. 【答案】 My dream was to become a school teacher in the future. In fact, I have had the dream since my childhood. In my opinion, with teachers, no society could make progresses. There is no doubt whether teachers play an important role in children’ s growth. Not only∧ teachers pass on knowledge to children, but we also teach children how to behave themselves. Comparing with other jobs, teaching is hard and the pay is lower. And to me, what a great fun it is to be with children! They make me feel young forever so I’ 11study hard and try my best to realize my dream. 1. was 改为 is. 考查时态.根据整体内容可知此处说的是一般情况,因此用一般现在 时. 2. with 改为 without.考查介词.根据语境可知此处表达“没有老师,社会就没有进 步”,由此可知要把 with 改为 without. 3. progresses 改为 progress.考查名词的单复数.progress 是不可数名词,没有复数 形式.故 progresses 改成 progress. 4. whether 改为 that.考查同位语从句中的引导词.doubt 的句子中,如果主句是否 定,后用 whether 引导从句,如果主句是肯定,则用 that.故 whether 改为 that. 75. Not only 加上 do.考查倒装句.通过分析句子结构可知此处 not only 置于 句首,这时前面的分句要用部分倒装,又因为这里说的是一般的情况且主语是 teachers,因此要填助动词 do. 6. we 改为 they.考查代词指代.结合语境可知此处应该用 they 代替前面的 teachers. 7. Comparing 改为 Compared.考查分词做状语.如果动词与句子主语是主动关系, 用现在分词做状语;如果是被动关系,则用过去分词.这里 compare 与 teaching 是被 动关系,要用过去分词做状语.故 comparing 要改成 compared. 8. hard 改为 harder.考查形容词比较级.这里是做比较,要用比较级.故 hard 要改 成 harder. 9. And 改为 But 或 Yet.考查连词辨析.与前句 Comparing with other jobs, teaching is hard and the pay is lower. And to me, what great fun it is to be with children 与其它工作 相比,当老师很辛苦又没钱,但对于我,我喜欢跟孩子们在一起.是转折关系,故 And 要变成 But 或 yet. 10. 去掉 a.考查冠词.结合语境可知此处表达“和孩子在一起是多么有趣啊!”,名 词 fun 是一个不可数名词,因此要把 a 去掉. 【考点】 记叙文短文改错 【解析】 试题分析:本文讲的是作者想要成为一名老师.因为作者认为没有老师社会就不会有
试卷第 13 页,总 15 页

进步.尽管跟其它工作比起来,当教师既辛苦又没钱,但作者最大的兴趣就是要和孩 子们呆在一起.所以为了自己的梦想,作者现在就开始努力. 【解答】 My dream was to become a school teacher in the future. In fact, I have had the dream since my childhood. In my opinion, with teachers, no society could make progresses. There is no doubt whether teachers play an important role in children’ s growth. Not only∧ teachers pass on knowledge to children, but we also teach children how to behave themselves. Comparing with other jobs, teaching is hard and the pay is lower. And to me, what a great fun it is to be with children! They make me feel young forever so I’ 11study hard and try my best to realize my dream. 1. was 改为 is. 考查时态.根据整体内容可知此处说的是一般情况,因此用一般现在 时. 2. with 改为 without.考查介词.根据语境可知此处表达“没有老师,社会就没有进 步”,由此可知要把 with 改为 without. 3. progresses 改为 progress.考查名词的单复数.progress 是不可数名词,没有复数 形式.故 progresses 改成 progress. 4. whether 改为 that.考查同位语从句中的引导词.doubt 的句子中,如果主句是否 定,后用 whether 引导从句,如果主句是肯定,则用 that.故 whether 改为 that. 75. Not only 加上 do.考查倒装句.通过分析句子结构可知此处 not only 置于 句首,这时前面的分句要用部分倒装,又因为这里说的是一般的情况且主语是 teachers,因此要填助动词 do. 6. we 改为 they.考查代词指代.结合语境可知此处应该用 they 代替前面的 teachers. 7. Comparing 改为 Compared.考查分词做状语.如果动词与句子主语是主动关系, 用现在分词做状语;如果是被动关系,则用过去分词.这里 compare 与 teaching 是被 动关系,要用过去分词做状语.故 comparing 要改成 compared. 8. hard 改为 harder.考查形容词比较级.这里是做比较,要用比较级.故 hard 要改 成 harder. 9. And 改为 But 或 Yet.考查连词辨析.与前句 Comparing with other jobs, teaching is hard and the pay is lower. And to me, what great fun it is to be with children 与其它工作 相比,当老师很辛苦又没钱,但对于我,我喜欢跟孩子们在一起.是转折关系,故 And 要变成 But 或 yet. 10. 去掉 a.考查冠词.结合语境可知此处表达“和孩子在一起是多么有趣啊!”,名 词 fun 是一个不可数名词,因此要把 a 去掉.
第二节 书面表达(满分 25 分)
9. 假定你是高三学生李华,还有一个月就要离开母校,请你写一份毕业典礼发言稿, 内容包括以 下要点: 1.列举高中生活的难忘片段(如学习、活动等); 2.表达感激之情及美好祝愿. 注意:1.词数 100 左右; 2.可适当发挥,以使内容连贯. Dear friends, ________ ________ ________ Thank you. From Li Hua.
试卷第 14 页,总 15 页

【答案】 How time flies! It’s about a month before we graduate from this school and we’ll go to separate universities. It is my great honor to stand here and deliver a speech.,Looking back on the old days, I can still remember we were quite curious about everything when we first met. And I like the spring outing best, as we were so delighted exposed to nature. Additionally, what impressed me most was the time when we were completely absorbed in preparing for the university entrance examination. Tired but determined, we fight for our dream without any hesitation.,Words fail me when I want to express my gratitude for the care and love from you. I sincerely hope that after graduation our friendship will last forever. 【考点】 提纲类 【解析】 本文属于提纲作文,动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能遗 漏要点,跑题偏题.平时除了加强词汇积累,写作联系以外,还可以适当记忆一些类 似的范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果. 高分句型一:Looking back on the old days, I can still remember we were quite curious about everything when we first met.回首往昔,我还记得我们第一次见面时,我们对每 件事都很好奇.本句中 look 与主语 I 之间是主谓关系,所以用现在分词在句中做状语. 高分句型二: Additionally, what impressed me most was the time when we were completely absorbed in preparing for the university entrance examination.此外,给我印 象最深的是我们全神贯注地准备高考的时间.本句中 what 引导的是主语从句,从句中 缺少主语,所以 what 在从句中做主语. 【解答】 Dear friends, How time flies! It’s about a month before we graduate from this school and we’ll go to separate universities. It is my great honor to stand here and deliver a speech.【毕业发言】 Looking back on the old days, I can still remember we were quite curious about everything when we first met. (高分句型一)And I like the spring outing best, as we were so delighted exposed to nature. Additionally, what impressed me most was the time when we were completely absorbed in preparing for the university entrance examination. (高 分句型二)Tired but determined, we fight for our dream without any hesitation.【高中 生活的片段】 Words fail me when I want to express my gratitude for the care and love from you. I sincerely hope that after graduation our friendship will last forever.【表达感激之情和美好 祝愿】 Thank you! From Li Hua.
试卷第 15 页,总 15 页



★相关文章:
友情链接: 工作计划 总结汇报 团党工作范文 工作范文 表格模版 生活休闲